Indoor 2019 + instructiemiddag

Voor zondag 15 december a.s. staat de eerste indoor van dit seizoen gepland.

Voorafgaand aan deze indoormarathon is het mogelijk om op zaterdag een instructiemiddag te volgen onder leiding van Jannes Kinds. Hij zal diverse tips en informatie geven over het rijden van een hindernis. Een mooie oefening voor de wedstrijd van zondag.

Instructiemiddag

Zaterdag 14 december wordt de hindernis vanaf ca. 13.00 uur opgebouwd. We verwachten dat de clinic om 13.30 uur kan beginnen. Na de clinic wordt de rest van het parcours van de Indoormarathon opgebouwd en kan het hele parcours verkend worden. De clinic wordt gegeven per 2 aanspanningen en zal zo’n 45 minuten duren. Tijdens de clinic moet er een groom achter op staan. Een bodyprotector en een cap is uiteraard verplicht voor beiden.

Indoorwedstrijd

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen starten we vooralsnog om 10.00 uur met de eerste groep.

Per groep wordt in de stalgang opgesteld. Het parcours in de binnenbak rijdt iedereen twee keer. Er wordt direct gestart met de eerste wedstrijdronde. Daarna is de volgende van de groep aan de beurt. Als iedereen van de groep geweest is, rijdt men nog een wedstrijdronde. De tijden van de 2 wedstrijdrondes worden bij elkaar opgeteld. Degene met de minste strafseconden is de winnaar.

Na de laatste deelnemer wordt er gezamenlijk opgeruimd. Inrijden kan individueel in de buitenbak. Cap en bodyprotector zijn verplicht.

Zaterdag na de clinic is er gelegenheid tot verkennen van het parcours tot zondagochtend 10.00 uur.

De indoor maakt deel uit van de wintercompetitie, maar kan ook afzonderlijk aan deel genomen worden.

De instructiemiddag alleen kost EUR 25,- en alleen de indoorwedstrijd kost EUR 17,50. Voor deelnemers van de wintercompetitie is de indoor al verrekend in het inschrijfgeld.

Inschrijvingen mogen verstuurd worden naar menwedstrijd@texel.com o.v.m. naam, naam paard, klasse en naam groom. De inschrijving sluit op 1 december a.s.

Speak Your Mind

*