Indoor en instructiemiddag 9/10 februari a.s.

Zaterdag 9 februari

Programma Clinic

Zondag 10 februari

Programma Indoor

Informatie Indoor

Parcours Indoor

Voor zondag 10 februari a.s. staat de tweede indoor van dit seizoen gepland.

Voorafgaand aan deze indoormarathon is het mogelijk om op zaterdag een instructiemiddag te volgen onder leiding van Jannes Kinds. Hij zal diverse tips en informatie geven over het rijden van een hindernis. Een mooie oefening voor de wedstrijd van zondag dus.

Instructiemiddag

Zaterdag 9 februari wordt de hindernis vanaf ca. 13.00 uur opgebouwd. We verwachten dat de clinic om 14.00 uur kan beginnen. Na de clinic wordt de rest van het parcours van de Indoormarathon opgebouwd en kan het hele parcours verkend worden. De clinic wordt gegeven per aanspanning en zal zo’n 45 minuten duren. Tijdens de clinic moet er een groom achter op staan. Een bodyprotector en een cap is uiteraard verplicht voor beiden.

Indoorwedstrijd

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen starten we vooralsnog om 10.00 uur met de eerste groep.

Per groep wordt in de stalgang opgesteld. Het parcours in de binnenbak rijdt iedereen twee keer. Er wordt direct gestart met de eerste wedstrijdronde. Daarna is de volgende van de groep aan de beurt. Als iedereen van de groep geweest is, rijdt men nog een wedstrijdronde. De tijden van de 2 wedstrijdrondes worden bij elkaar opgeteld. Degene met de minste strafseconden is de winnaar.

Na de laatste deelnemer wordt er gezamenlijk opgeruimd. Inrijden kan individueel in de buitenbak. Cap en bodyprotector zijn verplicht.

Zaterdagmiddag na de clinic is er gelegenheid tot verkennen van het parcours tot zondagochtend 10.00 uur.

Wanneer u zowel zaterdag als zondag deelneemt bedragen de kosten EUR 12,50 per aanspanning. De instructiemiddag alleen kost EUR 5,- en alleen de indoorwedstrijd kost EUR 10,-. Voor deelnemers van de wintercompetitie is de indoor al verrekend in het inschrijfgeld.

Inschrijvingen mogen verstuurd worden naar menwedstrijd@texel.com o.v.m. naam, naam paard, klasse en naam groom. De inschrijving sluit op 4 februari a.s.

Speak Your Mind

*