Jaap de Graafbokaal

Jaap de Graaf

Jaap de Graaf

Jaap de Graafbokaalcommissie

Johanna van der Zwaag +
Elles De Haan

De Jaap de Graafbokaal is vernoemd ter nagedachtenis aan zijn naamgever Jaap de Graaf. Hij was een bekend paardenman op Texel en overleed in 1989.

Kort daarna werd een competitie gestart voor beginnende menners, die d.m.v. dressuur- en vaardigheidswedstrijden ervaring op konden doen.

Het wedstrijdseizoen is van november t/m april en omvat 5 tot 7 wedstrijden, waarbij de (verplichte) finale in april op het veld naast de manege plaatsvindt.
Van de overige wedstrijden kan men één dressuurwedstrijd en één vaardigheidswedstrijd met het slechtste resultaat laten vervallen.

Naast het rijden voor de competitie wordt ook iedere wedstrijd de dagprijs uitgereikt aan degene met het beste totaalresultaat van de dressuur en vaardigheid.

Reglement Jaap de Graafbokaal

Jaap de graaf 2016/2017

 
De Jaap de Graaf commissie heeft in 2014 besloten om meer eenduidigheid en een eerlijkere indeling te krijgen in de te verrijden dressuurproeven. We gaan hierbij aansluiten bij de promotie/demotieregeling van de KNHS. Dit betekent dat je pas hoeft over te gaan naar een hogere klasse, indien je aantoont dat je daar klaar voor bent.
Voor de vaardigheid geldt dat de pionnen op een spoorbreedte + 30 cm geplaatst gaan worden. (Dit is 5 cm ruimer dan er officieel verreden wordt). Diegenen die voor het eerst meerijden krijgen spoorbreedte + 35 cm (dus totaal 10 cm extra).
Wedstrijddata 2017/2018
*5 november :officiële dressuur+ Jaap de Graaf
*23 december :Jaap de Graaf + kerstborrel
*14 januari :officiële dressuur+ Jaap de Graaf
*11 februari :officiële dressuur +Jaap de Graaf
*4 maart : Jaap de Graaf
*15 april :finale Jaap de Graaf (op het veld buiten)
 

 

Mandy Dekker