Overig

Naast verenigingsactiviteiten worden er activiteiten georganiseerd waarbij de vereniging al dan niet mede-organisator is, maar waar de leden van de vereniging aan mee kunnen doen.

kerstbokaal

kerstbokaal

Kerstbokaal
Deze wordt door de SOMT georganiseerd en wordt in de kerstvakantie gehouden. Het is een 2-daags gebeuren, waarbij ruiters aan 3 disciplines mee kunnen doen: (verkleed) dressuurwedstrijd, springen en spel. De punten worden bij elkaar opgeteld, en degene met de hoogste score wint de jaarlijkse kerstbokaal. Bovendien ontvangt men punten voor de aankleding ruiter en paard.
Tussen deze gemoedelijke wedstrijd door vinden tal van shows en acts plaats.
De afgelopen jaren heeft rijvereniging Waddenruiters/Kleppertjes meegeholpen met de organisatie.
Om mee te kunnen doen aan de kerstbokaal moet men sponsorgeld ophalen. Dit sponsorgeld is voor de SOMT en wordt besteed aan de verbetering van de accommodatie.

Hippex

Hippex

Hippex


De Hippex vindt eenmaal per 2 jaar plaats. De organisatie is niet in handen van de verenigingen, maar wordt gedaan door een groepje enthousiastelingen dat het leuk vindt om voor zowel ruiters als menners een gezellige dag met diverse soorten spelletjes, puzzels en opdrachten te organiseren.
Elk groepje bestaat uit één aanspanning en een aantal ruiters.
Samenwerking vooraf en tijdens de Hippex is goed voor het groepsgevoel en scoort in de meeste gevallen hoge punten!