Verslag + uitslagen Indoormarathon

Landal Sluftervallei Indoormarathonbokaal

Onder grote belangstelling werd afgelopen zondag de jaarlijkse Landal Indoormarathonbokaal verreden. Deze wedstrijd was, zoals altijd weer erg spectaculair.

Twaalf aanspanningen reden door de binnenbak van manege Akenburg een parcours met 12 poortjes en 2 hindernissen. Na de proefronde werden 2 wedstrijdrondes verreden, waarbij degene met het minst aantal seconden de winnaar werd.

De organisatie was vol lof over de pas 12-jarige Manon Visser die de enthousiaste 26-jarige Welsh-pony van Jaap Lap zeer knap rondstuurde. Ook prees de organisatie de bedreven Maudy Witte. Zij had meegedaan met haar 6-jarige, nog onervaren pony.

Pechvogel van de wedstrijd was Alphine Smit. Door een belgeluid in de achtergrondmuziek was ze in de veronderstelling dat ze door de jury was uitgebeld. Hierdoor in de war gebracht staakte ze de wedstrijd.

Er werd in 3 rubrieken gestreden, paarden en pony’s in enkel- en dubbelspan.

De deelnemers in de rubriek enkelspan pony’s waren aan elkaar gewaagd. De pony’s kennen het spelletje en zijn vaak net zo fanatiek als de menner zelf!

Willemijn Boon reed met Speedy een zeer snelle eerste ronde, de snelste ronde van de dag. In de tweede ronde liet ze seconden liggen en reed er een balletje af. Hierdoor zakte ze naar de derde plek. Tweede in deze rubriek was Ellen Overwater – Blom met Mattie. Mandy Dekker met Bucco werd eerste.

In de rubriek enkelspan paarden was Marleen Bakker met La Vie oppermachtig.

Cees Bakker met Anne en Neeltje werd eerste in de rubriek dubbelspan paarden, gevolgd door Piet Beers met William en Faronica.

We danken alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, en de deelnemers voor hun fantastische wedstrijd.

Uitslagen indoormarathon 2018

 

 

Speak Your Mind

*